Fair Play
‘Fair play’ staat voor een aantal gedragingen om op een veilige en sportieve manier te sporten volgens de bedoelingen van het spel of de sport. Dit houdt in dat je tijdens de wedstrijd je uiterste best doet om te winnen, maar niet ten koste van alles. Je kwetst de tegenspeler niet of je scheldt hem of haar niet uit. Je speelt niet vals en je respecteert de beslissingen van de scheidsrechter. De trainer geeft iedereen evenveel speelkansen en je beleeft plezier aan het sporten. Je hebt altijd respect voor de supporters van zowel je eigen ploeg als van de andere ploeg.
Regels en Afspraken
Ieder lid van Avanti Lissewege verbindt er zich toe om zich op en rond het krachtbalterrein correct en voorbeeldig te gedragen. Wees steeds beleefd en hoffelijk in de contacten met scheidsrechter, publiek, tegenstanders, medespelers en trainers zodat je steeds een goed uithangbord bent voor onze club. Het naleven van deze regels is in het belang van iedereen.
Eender welke vorm van pesten wordt niet getolereerd; bij vaststelling of melding zal streng opgetreden worden. Wees niet bang om pestend gedrag te melden, pesten is NIET oké.
Eender welke vorm van pesten wordt niet getolereerd; bij vaststelling of melding zal streng opgetreden worden. Wees niet bang om pestend gedrag te melden, pesten is NIET oké.
1. Respect voor de Spelregels
- Regels zijn er om je aan te houden, dat is ook de basis van ‘fair play’. Deze regels maken een gelijke strijd in de wedstrijd mogelijk. Iedereen (sporters en trainers) ondertekent het belang van regels. Een goede attitude van de sporters is dat men zich aan regels wil en zal houden.
2. Respect voor de scheidsrechter en de officials
- De afspraak bij Avanti Lissewege is dat iedere speler na de wedstrijd een hand geeft aan de spelers van de andere ploeg en de scheidsrechter. De beslissingen van de scheidsrechter worden altijd gerespecteerd.
3. Respect voor eigen club en andere clubs
- Gedraag je in de kleedkamer, zowel voor als na de training en wedstrijd. Heb respect voor de infrastructuur zowel thuis als op verplaatsing. Opzettelijke vernielingen en beschadigingen aan de infrastructuur worden niet getolereerd en zullen zwaar gesanctioneerd worden. Voor de thuiswedstrijden is het verboden om met je voetbalschoenen binnen te komen in de kleedkamers. Op verplaatsing respecteren we de regels van de gastclub en hun infrastructuur. Afkuisen van de voetbalschoenen kan aan de daarvoor voorziene borstels.
4. Respect voor de tegenstrever
5. Respect voor je medemaats, begeleiders en trainers
- De trainer is baas over de ploeg. De trainer duidt de spelers aan voor de wedstrijd en geeft de nodige richtlijnen. Je luistert dus enkel naar de richtlijnen die door je trainer worden gegeven. Indien de trainer dit toelaat mag ook een afgevaardigde richtlijnen geven. Dat spelers mekaar coachen mag uiteraard ook. Richtlijnen geven en coachen doen we op een rustige manier in een beschaafde en verstaanbare taal zonder te roepen of te tieren. De ouders of supporters geven nooit richtlijnen. Dit brengt enkel de spelers in verwarring. Van de ouders en supporters wordt wel verwacht dat ze de ploeg positief aanmoedigen. Positief blijven is de boodschap.
- Kritiek op medespelers is ten strengste verboden. Enkel zelfkritiek kan tot betere resultaten leiden. Praten op het veld mag wel (elkaar coachen of aanmoedigen).
- Bij uitwedstrijden wordt de verplaatsing met wagens van de trainer, begeleiders, ouders of supporters gedaan. Respecteer deze mensen en hun auto’s. Ook hier geldt de noodzaak van correct gedrag.
- De bestuurders van deze wagens dragen op dat moment de verantwoordelijkheid over de kinderen.
6. Respect voor ALLE collega-krachtballers
7. Respect voor de eigen supporters en de supporters van andere ploegen
8. Respect voor jezelf
- Na elke training en wedstrijd moet iedereen zich douchen, dus zorg ervoor dat je steeds je wasgerief bij hebt. Jongens en meisjes kunnen apart van elkaar douchen. Verzorg je lichaam, gebruik zeep.
- Iedereen zorgt ervoor dat zijn materiaal steeds in orde is.
- Het gebruik van spierversterkende middelen – doping – medicijnen die op de verboden lijst staan en drugs (ook softdrugs) binnen de club is integraal verboden. Daarbuiten wordt het ten stelligste afgeraden! Bij vaststelling van gebruik op activiteiten van de club volgen sancties. Personen die naar de training komen onder invloed worden als eerste sanctie weggestuurd van de training.
9. Respect voor andermans materiaal
10. Respect voor de afspraken
- Bij thuiswedstrijden dienen de spelers 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Iedereen moet 15 minuten voor het begin van de training aanwezig en omgekleed zijn. Niemand verlaat de training zonder toestemming van de trainer.
- Bij afwezigheid op wedstrijd wordt altijd en vooraf de trainer verwittigd met opgave van de reden van de afwezigheid.
- Voor de wedstrijden op verplaatsing spreken wij steeds af aan de kantine op het speelplein.
- Kom zoveel mogelijk naar de training. Het trainingsbezoek wordt immers geregistreerd en zal beloond worden.
11. Praten helpt
- Als je een probleem hebt, blijf er dan niet mee lopen, maar bespreek het met je trainer of met de jeugdcoördinator.